• Veres Péter Kulturális Központ
  • Veres Péter Kulturális Központ
  • Veres Péter Kulturális Központ
  • Veres Péter Kulturális Központ
  • Veres Péter Kulturális Központ
  • Veres Péter Kulturális Központ
  • Veres Péter Kulturális Központ
  • Veres Péter Kulturális Központ

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

 

Pályázatok, induló programok

A Veres Péter Kulturális Központ Az egész életen át tartó tanulás hozzáférés biztosítása című pályázati felhívásra benyújtott EFOP 3.7.3-16-2017-00323 azonosítószámú pályázatával 79.998.779 Ft támogatást nyert.
A 3 éves pályázati program során többféle tanulási formák kerülnek megvalósításra. A különböző szakkörök, tanfolyamok, foglalkozássorozatok, műhelyfoglalkozások és táborok keretében olyan új és már meglévő kompetenciák fejlesztésére nyílik lehetőség, amelyek a hátrányos helyzetben élő résztvevők (alacsony végzettségűek, 25 év alatti pályakezdő munkanélküliek, Gyes-Gyeden lévők, kisebbségek, képesítés nélküliek stb.) munkaerőpiaci esélyeit javíthatja.
A pályázat keretében a következő programok kerülnek megvalósításra:
Kamilla tanoda - Gyógynövény ismereti tanfolyam, Gasztro móka - főzőtanfolyam, Szabás-varázs varrótanfolyam, Dekupázs tanfolyam, Krealak-lakásdíszítő tanfolyam, Gépírás szakkör, Jóga szakkör, Soóskák-színjátszókör, Öko-műhely, Látótér-fotószakkör, Csürdöngölő-néptánc foglalkozás, Re-kreatív-tűzzománc műhely, Angol és Német társalgási kör, Német dalos tábor, Piktor tábor, Öko tábor

2018. áprilisában induló programok:


KAMILLA TANODA
A résztvevők megismerkedhetnek a népi gyógymódokkal, a fitoterápiával, a gyógynövények hasznosítási módjával, azok szárításával, tárolásával. A tanfolyam során a begyűjtött gyógynövényekből tinktúrákat, krémeket készíthetnek – mindezt szakmai vezető segítségével.
A tanfolyamot vezeti: Valóné Makó Andrea fitoterapeuta
Foglalkozások: kéthetente csütörtökönként

SZABÁS-VARÁZS varró tanfolyam
Ez a tanfolyam azért indult, hogy kiigazodj a kelmék világában, ki tudd számolni az anyagszükségleteidet, és hogy bátran tervezhess magadnak akár ruhát is, mert tudni fogod, hogy miből mit lehet megvarrni. Cél, hogy ötleteidet tudd megvalósítani és mindezt egy varrógép segítségével!
A tanfolyamot Eszenyi Jánosné Erika vezeti.
Foglalkozások: kéthetente szombatonként

Egészség a munkaerőpiacon való helytállásért – JÓGA szakkör, amely többek között stresszkezelési technikák elsajátítását teszi lehetővé a résztvevőknek, ezáltal javulhat a koncentráltság, növekedhet a teljesítőképesség. A rendszeres testmozgással megőrizhető az egészség, javulhat a fizikai állapot, visszaáll a jó közérzet. Teljesen átgondolhatod, átformálhatod eddigi életmódodat.
A foglalkozást Vincze Irén jógaoktató vezeti.
Foglalkozások: hetente egy alkalommal keddenként

CSŰRDÖNGÖLŐ – néptánc művészeti csoport
Többet szeretnél tudni a néptáncról, mint jobbra kettő, balra kettő? Itt a helyed! Tájegységeink táncaival ismerkedhetnek meg és tanulhatják meg a lépéseket a résztvevők ezeken a foglalkozásokon. Vezető: Balogh Judit és Petrovics László a Himes Néptáncegyüttes tagjai.
Foglalkozások: hetente hétfőként

2018. májusban induló programok:



GASZTRO MÓKA - főzőtanfolyam
Ezzel a tanfolyammal stabil alapokat sajátíthat el minden kezdő háziasszony, vagy bárki, aki érdeklődik az otthoni, házias ízek iránt. Megismerhetik a különböző húsfélék felhasználási módját, fűszerezését. Hagyományos és különleges saláták, levesek, főételek, desszertek elkészítését. A résztvevők igényeihez igazodva 100% gyakorlattal. A szakkört Bazsika Ivett szakoktató vezeti. Foglalkozások kéthetente a Tankonyhán.

DEKUPÁZS tanfolyam
Hogyan kerül a szalvéta egy dobozra, vagy üvegre, mi az a repesztőlakk, vagy hogyan használd a stukturpasztát? Mindezt megtudhatjátok ezen a tanfolyamon. A decoupage (szalvétatechnika) egy olyan kreatív technika, aminek segítségével tetszőleges felületet díszíthetünk színes mintákkal, szalvétából kivágott motívumokkal stb. Ez az egyik legkedveltebb kreatív hobbi technika, mert könnyen elkészíthető, nem igényel különösebb kézügyességet, szinte minden felületre (fa, papír, cserép, textil, gipsz, üveg, hungarocell stb.) alkalmazható. Gyönyörű ajándéktárgyakat, dísztárgyakat készíthetünk el egy kis rafinériával. A tanfolyamot Árva Edit vezeti. Foglalkozások kéthetente.

NÉMET DALOS TÁBOR – Sopron
Elsősorban a német nemzetiséghez tartozó tagokat várjuk erre a táborunkra. A tábor ideje alatt megismerkedhetnek a résztvevők Magyarország nyugati területének német ajkú településeivel, az ottani hagyományokkal.
A tábort vezeti: Takács Erika
A tábor ideje, helye: 2018. július 12-16. – Sopron

PIKTOR TÁBOR
Amatőr képzőművészeket várunk erre a táborra, akik aktívan alkotnak. Célunk ezzel a táborral, hogy az egyhetes együttalkotás élménye az újszerű témák termékenyítően hassanak a résztvevőkre.
A tábor ideje:
Vezető: Szeifert Imre

ÖKO TÁBOR
Mi a fenntartható falu, a fenntartható életmód gyakorlati ismeretei. A napenergia egyszerű hasznosítása, szennyvízkezelés alternatív technikái, esővíz hasznosítás. Hatékony tüzelőberendezések megismerése, komposztálás a gyakorlatban. Kertművelés és sok más érdekes téma.
A tábort vezeti: Gyöngyösi Imre
A tábor ideje: 2018. június 18-24.

További szakköreink szeptembertől indulnak.

Joomla templates by a4joomla